Muntii Fagarasului

Tab Grup

Descriere

autor: Andrei Beleaua

Date tehnice, caracteristici si performante
Muntii Fagarasului, Alpii Romaniei, reprezinta cel mai intins, inalt si irnpresionant masiv muntos al tarii, fiind un obiectiv al tarii, fiind un obiectiv atractiv pentru multi turisti, alpinisti si schiori.
Lucrarea se adreseza tuturor celor pasionati si interesati sa urce spre culmile lor. Fie ca vor sa traverseze cu automobilul sau bicicleta de munte pe cea mai importanta sosea alpina a tarii, fie parcurgand creasta principala sau nenumaratele trasee spre aceasta dinspre nord si sud, dar in special alpinintilor iubitori de solitudine, de aventura si duritatea escaladelor de iama.
Ghidul cuprinde intr-o prima parte informatii generale privind: asezarea si delimitarea masivului, relieful, apele, clima, vegetatia, fauna si protejarea muntelui.
Urmatoarea parte prezinta localitatile si caile de acces, cabanele, refugiile si alte pericolele posibile ca si o scurta caracterizare a alpinismului din Muntii Fagarasului.
Partea principala a lucrarii contine descrierea traseelor. Acestea Ie-am grupat in trasee de pe versantul Nordic si sudic, urmate de traseul crestei principale vara si iarna, ultimul in cele doua sensuri. Numerotarea lor am facut-o in ordinea descrierii, cele alpine au ca indice (a). Traseele de pe versantul nordic sunt descrise pe zone de la est la vest. Pe langa cele cunoseute am inclus numeroase trasee noi. Fiindca Muntii Fagarasului au o importanta deosebita in practicarea alpinismului de iarna, zapada dandu-le parca o alta dimensiune, numeroase trasee alpine le-am descris in varianta de iarna. In zona centrala, a muchiilor nordice, descrierile sunt insotite de harti de detaliu ca si de numeroase fotografii.
Brand: 
Categorie: 
35.00 RON

Adauga comentariu

You must have Javascript enabled to use this form.