ROCK CLIMBING IN ROMANIA

Tab Grup

Descriere

Autor: Ciprian Draghici

INFORMATII PRODUS
Aceasta carte este prima dintr-un serial de patru ghiduri de catarare care vor aparea. Rock Climbing in Romania - A Climbing Guide of Brasov Crags prezinta intr-un format modern zonele de escalada din jurul Brasovului.
Descrie 17 zone de catarare (peste 700 de trasee descrise), nu doar cele bine cunoscute, dar si cele care asteapta sa fie descoperite, paginile ghidului abunda in informatii in ce priveste localizarea zonelor de catarare si caracteristicile lor, de asemenea rutele sunt descrise in detaliu.
Pentru realizarea ghidului, autorul a beneficiat de sprijinul cataratorilor brasoveni (si nu numai) care au amenajat trasee în zone consacrate sau au deschis zone noi de catarare. De exemplu, aici gasim informatii despre traseele de catarare din Crângul Ciorii sau Magura (lânga Zarnesti), Piranha (Busteni) sau valea Chiva (Piatra Mare), informatii care  nu sunt disponibile în alte carti.
Datorita faptului ca liniile traseelor sunt desenate direct pe pozele color ale peretilor, face ca traseele sa fie extrem de usor de identificat în teren, la fata locului. La fiecare traseu, pe lânga câteva cuvinte descriptive, se gasesc informatii suplimentare precum: lungimea, dificultatea (în cotatie franceza), tip de prize, tip de protectii, expunere etc.
În plus, pentru a usura alegera traseului dorit, autorul a folosit un sistem centralizat de prezentare a dificultatilor existente într-o anumita zona de catarare si un cod de culoare (verde – usor, galben – mediu, rosu – dificil).
Cartea este plina de fotografii, cu pereti, peisaje si mai ales cataratori, ceea ce o face si mai interesanta!
Textul este doar în limba engleza, este scris foarte bine fluent, cu termenii tehnici tradusi foarte bine.
CUPRINS:
Intro ... 4 
Tampa ... 15 
Pietrele lui Solomon ... 15 
Cheile Rasnoavei ... 41
Postavaru ... 57 
Belvedere ...79 
Valea Chiva ... 89 
Prapastia Ursului ... 95 
Tamina ... 109 
Crangul Ciorii ... 125 
Magura ... 135 
Prapastiile Zarnestilor ... 141 
Costila ... 161 
Piranha ... 169 
Cariera din Sinaia ... 175 
Poiana Stanii ... 179 
Valea Pelesului ... 187 
Sfanta Ana ... 207
Index ... 216 
Dictionar ... 238
Categorie: 
59.90 RON

Adauga comentariu

You must have Javascript enabled to use this form.